دستگاه حکاکی سوزنی بادی

حک ضربه ای ثابت

حک ضربه ای که به حک سوزنی یا ایندنت (indent) نیز معروف است روشی است بسیار کارآمد جهت حک انواع شماره متن یا طرح برروی انواع فلزات یا مواد سختی که قابل فشرده سازی سطح می باشد. دراین روش سوزن از جنس تنگستن کارباید با فرکانس بالا به سطح مورد نظر ضربه زده و عملیات حکاکی را انجام میدهد. در واقع این روش رایجترین سیستم حکاکی در صنعت می باشد.
ویژگی های این روش از حکاکی قابلیت اطمینان بالا کیفیت حک مناسب سرعت خوب و هزینه های پایین می باشد.این روش محدودیتهای چندانی برای حک روی انواع قطعات فلزی ندارد و در صنعت برای حک روی آهن حک روی استیل حک روی آلومینیوم حکاکی بر روی مس و انواع ورق و پروفیل از این روش استفاده می شود.
دستگاه های حک ضربه ای برای ایجاد نیرو در ضربه به دو روش پنوماتیک و مگنتیک متکی هستند.
شرکت درخشش افرنگ نماینده انحصاری معتبرترین برندهای اروپایی در زمینه دستگاههای حکاکی ضربه ای ثابت در ایران میباشد و همه دستگاهها یکسال گارانتی و ده سال خدمات پس از فروش دارند.

حک پنوماتیک و مگنتیک

در روش حک پنوماتیک سوزن دستگاه با نیروی باد به حرکت در آمده و به سطح کار ضربه میزند.از مزیتهای دستگاههای پنوماتیکی می توان به اصطکاک پایین دقت ، سرعت بالا و عمق زیاد اشاره کرد.
در سیستم مگنتیک سوزن دستگاه به وسیله القای جریان در یک سلف الکتریکی به حرکت در آمده بزرگترین مزیت این سیستم کم صداتر بودن آن نسبت به روش پنوماتیکی است که دستگاههای را جهت کاردر فضاهای بسته تبدیل به یک گزینه مناسب می کند ولی در روش مگنتیک عمق کمتری نسبت به پنوماتیکی دریافت می کنید.
انواع قطعات را می توان به روش حک ضربه ای حکاکی کرد و کاربر میتواند با کیفیت مطلوب و تیراژ بالا حک بر روی انواع قطعات خودرو ، حک شفت ، حک انواع دیسک و فلنج ، حک قطعات ماشین آلات صنعتی ، حک انواع پلاک ، حک شماره شاسی خودرو ، حک شماره اتاق خودرو ، حک شماره موتور ، حک بر روی انواع قطعات مدور ، حک بر روی لوله ، حک روی انواع کپسولها و …. را انجام داد.
پرکاربردترین اطلاعات برای حک روی انواع پلاک و قطعات ،شماره سریال ، تاریخ تولید ، سری ساخت ، آرم و لوگوی سازنده از این قبیل است. انواع فونتهای و طرح ها به راحتی توسط این دستگاه ها اجرا می شوند.

روش پنوماتیکی

در این روش توسط نیروي باد که معمولا توسط یک کمپرسور تا حدود شش بار ایجاد میشود به وسیله شیلنگ باد به دستگاه انتقال می یابد و توسط مدار های الکترونیکی که به شیر برقی فرمان می دهند حرکت ضربه زدن نوک دستگاه را کنترل کرده و حک انجام می پذیرد .

لیست محصولات این قسمت:(برای رفتن به صفحه مربوطه، روی نام مورد نظر کلیک کنید.)

در ادامه، نحوه عملکرد دستگاه حکاکی بادی یا پنوماتیکی را شرح می‌دهیم:

نحوه عملکرد دستگاه حکاکی بادی

دستگاه حکاکی بادی از طریق فونت‌های برداری کار می‌کند. به این معنی که باد داخل مخزن کمپرسور به دستگاه حکاکی (پشت شیر برقی) منتقل می‌شود. سپس با فرمان ما، یونیت کنترل متصل به دستگاه، شیر برقی را در نقاط مورد نظر باز و بسته کرده و حکاکی انجام می‌شود.

به عنوان مثال، برای حکاکی یک خط روی قطعه، شیر برقی در ابتدای خط باز شده و در انتهای خط بسته می‌شود. به همین ترتیب، خطوط را پشت سر هم حکاکی می‌کند و شیر برقی باز و بسته می‌شود.

آیا شیر برقی با هر ضربه قلم باز و بسته می‌شود؟

قلم حکاکی می‌تواند در کمترین حالت 80 ضربه و در بیشترین حالت 400 ضربه در ثانیه داشته باشد. واضح است که شیر برقی نمی‌تواند 400 بار در ثانیه باز و بسته شود. این مکانیزم توسط ویبریشن قلم حکاکی انجام می‌شود.

قلم حکاکی به صورت رفت و برگشت ویبره دارد که خط را تشکیل می‌دهد. در نتیجه هم‌پوشانی نقاط و پیوستگی آنها، ما این نقاط را به صورت یک خط می‌بینیم. اما در واقع، شیوه حکاکی به صورت حرکت رفت و برگشتی قلم است که با بالا بودن فرکانس، خطوط به صورت پیوسته دیده می‌شوند.

حکاکی نقطه‌ای با دستگاه حکاکی پنوماتیک

نکته دیگر این است که دستگاه حکاکی پنوماتیک توانایی حکاکی نقطه‌ای را نیز دارد. به این صورت که به دستگاه فرمان می‌دهیم که نقاط را با فاصله حکاکی کند. در این نوع حکاکی نیز از فونت‌های برداری تبعیت می‌کند. به جای باز بودن شیر برقی از ابتدای خط تا انتهای آن، شیر برقی فقط در نقاط مورد نظر باز و بسته می‌شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *